Săptămâna trecută am scris aici despre ce sunt dulciurile raw vegan şi caracteristicile lor, iar săptămâna aceasta mi-am propus să scriu despre cum se prepară ele.

        Există 3 etape importante în prepararea dulciurilor raw vegan:

  • hidratarea ingredientelor
  • măcinarea, râşnirea, mixarea, blenduirea ingredientelor, după caz
  • congelarea sau depozitarea la rece a dulciurilor.

        Prietenul cel mai bun în procesul realizării lor este blenderul/robotul de mare şi foarte mare viteză 🙂 . El face cea mai mare parte din treabă şi fără ajutorul lui nu prea ai cum să faci astfel de dulciuri. Eu folosesc un Vitamix , un Thermomix şi mai am un blender mic, nici nu îi ştiu marca, pentru momentele în care am de făcut o cantitate mică de cremă, ca atunci când am de ornat un tort.

 

        Ca să înţelegeţi mai bine despre ce scriu o să luăm exemplul unui tort.

        Totul începe cu spălarea şi hidratarea anumitor ingrediente (alune, nuci, seminţe). Ele se lasă în apă mai multe ore după care se spală din nou, iar timpul de hidratare variază în funcţie de ingredient. Apoi poate să urmeze sau nu etapa de deshidratare a lor, la fel, totul variază în funcţie de tipul ingredientului şi a destinaţiei lui.

        După ce  pregătim o tavă cu inel detaşabil, ne apucăm de realizarea blatului.

        Se râşnesc în blender ingredientele solide din care realizăm blatul (nuci, alune, seminţe) pentru a le transforma în făină, iar apoi adaugăm restul ingredientelor şi amestecăm până compoziţia are consistenţa dorită (de obicei, ea trebuie să fie lipicioasă atunci când o strângem între degete).

        Compoziţia obţinută se pune în tavă şi cu ajutorul unei linguri sau cu partea de jos a unui pahar, se tasează, apoi se bagă în congelator pâna realizăm crema/cremele.

        Majoritatea cremelor de la torturile raw vegan au la bază caju-ul. Acesta trebuie blenduit până când se transformă într-o cremă foarte fină, alături de celelalte ingrediente cu care îţi doreşti să faci crema.

        Crema obţinută se transferă în tavă peste blat şi se lasă la congelator minim 6 ore.

        După ce îl scoţi din tavă, îl poţi lăsa câteva ore în frigider pentru a se dezgheţa, iar apoi vine partea cea mai faină…mâncatul 🙂 .

        Un alt avantaj al dulciurilor raw vegan este că le poţi ţine la congelator mai mult timp, iar dacă faci un tort pe care ştii că nu îl mănânci atunci, îl poţi felia cât timp este congelat, păstrezi câteva felii pe care le mănânci, iar restul poate rămâne la congelator pentru a fi mâncat ulterior.

        Sunt aici dacă vrei să faci un tort raw vegan, îţi fac galerie şi te pot ajuta cu sfaturi dacă şi atunci când ai nevoie :).

Write a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *