Dulciurile raw vegan sunt acele dulciuri care conţin doar ingrediente vegetale şi niciun ingredient de origine animală (ouă, lactate, miere, grăsimi). Sunt pregătite la rece şi nefiind procesate chimic sau termic (coapte) toţi nutrienţii (vitaminele, mineralele) şi enzimele din ingrediente se păstrează.

        Pentru realizarea dulciurilor raw vegan sunt folosite diferite tipuri de nuci, seminţe şi alune, fulgi de cocos, unturi sau uleiuri naturale (cocos, cacao), arome naturale (vanilie, nucşoară, cardamom), superalimente (maca, mesquite, lucuma, cacao crudă), fructe crude sau deshidratate, coloranţi naturali (pudră de sfeclă, turmeric, spirulină). Ele sunt îndulcite, de obicei, cu sirop de agave, fructe, Stevia Rebaudiana sau green sugar (cu indice glicemic 0 şi 0 calorii).
        Nu conţin faină albă, zahăr rafinat, coloranţi artificiali, aditivi (cunoscuţi şi ca E-uri) şi conservanţi, adică mai tot ceea ce este mai puţin benefic pentru organism şi principala cauză a dezechilibrelor care, treptat, duc la boală.
        Ingredientele fiind naturale, neprocesate termic sau chimic şi pline de nutrienţi, sunt uşor de asimilat de către organism, menţin indicele glicemic ridicat pentru mai mult timp, nescăzând brusc ca după consumul dulciurilor clasice cu zahăr alb, furnizează corpului energie, energie care se eliberează treptat şi sunt săţioase.
        Dulciurile raw vegan au un indice caloric destul de ridicat, dar pentru că sunt foarte săţioase nu poţi mânca o cantitate mare, la fel cum se întâmplă cu dulciurile clasice. Moderaţia şi echilibrul sunt recomandate indiferent despre ce tip de dulce vorbim.
        Este recomandat să le consumăm ca o masă în sine sau ca gustare. Mâncatul desertului după o masă completă, indiferent că vorbim despre un dulce clasic sau unul raw vegan, nu este cea mai bună alegere pentru organism deoarece îngreunează procesul de digestie.
        Pot fi savurate atât de copii cât şi de adulţi, inclusiv pe perioada posturilor, iar reţetele pot fi adaptate astfel încât şi persoanele cu diverse alergii sau intoleranţe şi diabet să se bucure de ele.

        Acum că ai citit toate aceste informaţii despre dulciurile raw vegan, te invit să le guşti pentru a le cunoaşte mai bine şi vei ajunge să le vei îndrăgeşti şi să le incluzi în dieta ta. Merţi să te bucuri de o viaţă sănătoasă!

3 Comments

Write a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *