Când era Vladimir mic, blogul Cristelei Georgescu mi-a fost de mare ajutor în procesul de diversificare. Acolo am găsit sfaturi utile şi de acolo am învăţat să fac multe preparate delicioase şi sănătoase aşa că mereu îi voi fi recunoscătoare.

        Pe la un an, preferata lui Vladimir era budinca de „ciocolată” pe care am învăţat să o fac de la Cristela. Ingredientele principale erau avocado, banana şi carobul. Între timp el a crescut, a mâncat şi ciocolată clasică, aşa că şi eu a trebuit să modific reţeta pentru a fi acceptată în continuare. Între timp, toţi patru am devenit fanii ei 🙂

        Ingrediente:

  • Un avocado mare, bine copt
  • 2 banane medii, coapte
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 4 curmale mari, hidratate câteva ore
  • 2-3 linguriţe cacao
  • jumătate linguriţă pudră de maca
  • vanilie
  • fulgi de hrişcă şi migdale puţin măcinate pentru efect „crunchy”

        Se curaţă avocado si bananele şi se introduc în blender împreună cu cele 4 curmale, după ce le-am scurs bine de apă. Când ingredientele ajung o pastă fină, adaugăm uleiul de cocos, vanilia, pudra de maca şi cacao. După ce toate ingredientele s-au amestecat bine, compoziţia se răstoarnă într-un castron şi se adaugă fulgii de hrişcă şi migdalele puţin măcinate, iar apoi amestecăm uşor.

        Nouă ne place să o mâncăm cu zmeură pentru că iubim gustul dulce-acrişor.

        O depozitaţi la rece într-un recipient închis şi rezistă câteva zile bune, asta dacă apucă mai multe zile.

 

        Tips & tricks: prin hidratare, curmalele devin mult mai moi şi sunt mai uşor de incorporat în preparatele care au o consistenţă mai moale.

 

        Dacă aveţi nevoie de ajutor sau întrebări, sunt aici 🙂

Write a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *