Încerc să ţin sub control o anemie, de câţiva ani, şi pe lângă suplimentele clasice, caut să mănânc cât mai des alimente bogate în fier, iar sfecla este unul dintre ele. Mănânc destul de des sfeclă crudă, iar de ceva timp am introdus-o şi în reţetele de dulce :), aşa că în weekend, am făcut bomboane raw vegan cu pudră de sfeclă şi ulei esenţial de grapefruit.

        Am folosit:

  • 60-70 gr de făină de migdale
  • 60-70 gr făină de caju
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de sirop agave
  • puţină sare neiodată
  • un vârf de linguriţă pudră de sfeclă
  • 2 picături ulei esenţial pur de grapefruit

        Am amestecat în blender ingredientele solide (făina de migdale, făina de caju, sarea, pudra de sfeclă), iar apoi am adăugat ingredientele lichide (uleiul de cocos, siropul de agave, uleiul de grapefruit) şi am mixat până am obţinut o compoziţie numai bună de făcut bomboane.

        De data aceasta nu le-am mai „învelit” cu nimic pentru că mi-a plăcut tare mult luciul lor şi nu am vrut să îl „stric” 🙂 şi bine am făcut pentru că au avut un gust perfect.

        Au rezistat depozitate, la rece, într-o caserolă, două zile, dar dacă voi sunteţi mai puţin pofticioşi, le puteţi ţine, la rece, şi o săptămână.

 

        Dacă aveţi întrebări sau nevoie de ajutor, sunt aici 🙂

        Nu uitaţi: merităm toţi să ne bucurăm de viaţă sănătoşi!

 

Write a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *