În ultimul timp, pentru că a trebuit să îmi schimb dieta destul de mult, renunţând la lactate şi aproape complet la gluten, am fost nevoită să devin mai organizată în ceea ce priveşte pregătirea meselor.

        Cu mesele principale a fost destul de uşor, dar provocările au venit pe partea de gustări. Cum micul dejun este mai mereu alcătuit din fructe sau este şi cu fructe, corpul, mintea sau amândouă nu au mai vrut să audă de fructe şi la gustare. Aşa că a trebuit să mă apuc de “joacă” intens şi m-am gândit că v-ar prinde bine şi vouă reţelele acestea. Toţi merităm să ne bucurăm sănătoşi de viaţă!

        Săptămâna trecută mi-am pregătit nişte batoane cu nucă super bune şi săţioase. Sunt foarte uşor de pregătit, iar dacă îi implicaţi şi pe copii în proces, cu siguranţă vor fi super încântaţi de rezultat şi vor mânca bucuroşi.

        Aveţi nevoie de:

  • 100 gr de nucă
  • 60 gr de curmale moi
  • 2 linguri de ulei de cocos lichid
  • o linguriţă de cacao
  • jumătate linguriţă de pudră de maca
  • puţină sare neiodată
  • cânepă decorticată pentru decor

Aşa cum am scris în articolul precedent de aici, nucile au nevoie de hidratare (8 ore). Le puteţi lasa la hidratat în frigider, peste noapte. Dacă nu aveţi deshidrator, le scurgeţi bine de apă şi le puteţi lasa pe un serveţel absorbant aproximativ 30 de minute, înainte de a le folosi.

        Introduceţi nucile şi curmalele în blender, mixaţile până când cele 2 ingrediente se mărunţesc foarte bine. Adăugaţi uleiul de cocos, cacao, pudra de maca, sarea neiodată şi mixaţi până când ingredientele „se leagă” atunci când le strângeţi între degete.

       Dacă vreţi le puteţi modela voi sau puteţi pune folie alimentară într-o caserolă mică şi apoi adăugaţi compoziţia. Tasaţi bine, acoperiţi-o cu folie şi o lăsaţi la frigider minim o jumătate de oră.

        După ce scoateţi casetrola de la rece, îndepărtaţi folia, tăiaţi batoanele la dimensiunea dorită şi adăugaţi seminţele de cânepă decorticată.

        Depozitate la rece le puteţi mânca şi după o săptămână, deşi mă îndoiesc că vor rezista atât.

 

        Tips & tricks: dacă iese prea moale compoziţia mai puteţi adăuga nucă mixată, iar daca este sfărâmicioasă şi nu se leagă,  mai adăugaţi o lingură de apă.

        Dacă mai aveţi întrebări sunt aici să vă ajut. Aştept poze de la voi 🙂

Write a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *